Skip to main content

Bij een vers bezorgde bos bloemen kan een mooie vaas natuurlijk niet ontbreken. Vraag je je af wat de mooiste vazen zijn voor je veldboeket? We zetten 4 tips voor je op een rij.

1. Kies voor transparantie
Bij Bloemenvandeteler zijn we fan van transparante vazen voor onze veldboeketten. Een glazen vaas trekt namelijk nauwelijks aandacht, en zorgt er juist voor dat alle ogen gericht zullen zijn op jouw bijzondere bos veldbloemen. En doordat je de stelen van de bloemen erdoorheen blijft zien, zorgt het tegelijkertijd ook voor de meest natuurlijke uitstraling. Met een transparante vaas sla je de plank simpelweg nooit mis!


2. Kies voor een iets toelopende hals

Een veldboeket staat bekend om zijn iets ‘wildere’ uitstraling. Elke stengel in het boeket varieert in kleur, lengte en soort. Om het toch als één boeket, een eenheid te presenteren is het belangrijk dat de vaas voor een veldboeket een smallere opening heeft. Op deze manier blijven de bloemen mooi bij elkaar staan.


3. Zorg voor de juiste maat

Niets kan een prachtig veldboeket meer de das omdoen dan een te grote of juist te kleine vaas. De juiste maat vaas zorgt ervoor dat elke met zorg geteelde bloem afzonderlijk de juiste aandacht krijgt, doordat deze ‘lucht’ en ruimte krijgt van andere veldbloemen in het boeket. Natuurlijk snappen we dat het moeilijk is om zonder dat je de bos in handen hebt, te weten welke maat vaas het beste bij de grootte van het veldboeket. Daarom bieden we bij Bloemenvandeteler meerdere vazen aan die elke keer perfect ‘passen’ bij je lief boeket, en kun je ook deze vaas bestellen die perfect past bij de grootte van het heel lief boeket.

 

4. Laat je stijl doorschemeren in je keuze voor een eigenzinnige structuur
Bij een industrieel interieur passen andere accessoires dan bij een landelijk interieur.
Maar bij Bloemenvandeteler spelen we dus liever niet zozeer met kleur of vorm, als wel met de structuur van je transparante, toelopende vaas. Zo past Vaas Roos met zijn ruitstructuur perfect in een wat strakker interieur: industrieel en/of minimalistisch. Vaas Iris heeft een slangachtige print en past goed bij een glamour of Scandinavische woonstijl. Vaas Madelief tot slot is met zijn stoppelprintje wat bonter, en past daarom het beste in een landelijk, nostalgisch interieur.

 

Wij wensen je veel plezier bij het maken van een keuze voor jouw perfecte veldboeket-vaas!