Skip to main content

5 verschillen tussen een veldboeket en een klassiek boeket  

Eerst maar eens de 5 verschillen op een rij! Door Viki, ontwerpster bij Bloemenvandeteler.nl  

 Bij Bloemenvandeteler zijn we fan van 2 verschillende soorten boeketten: het veldboeket en het klassieke boeket. Daarom kiezen we niet voor de een of de ander. Onze veldboeketten zijn er in drie maten en heten Lief, Echt Lief en Heel Lief. Onze klassieke boeketten zijn niet zo klassiek hoor, we schikken ze met de hand lekker speels voor je! 

  1. Uniek versus herhaling 

Het grootste verschil is dat bij een veldboeket elke steel uniek is. Elke bloem komt maar 1x voor in het boeket. Voordeel is dat elke bloem haar eigen aandacht kan krijgen en dat je van veel verschillende bloemen en wat groene pluimpjes of leuke voorjaarsbloesem takken kunt genieten.  

Het klassieke boeket, die wij onze charmant bossen noemen, daar zie je herhaling. Bij onze bossen zijn dat meestal toppers als de roos, of een nutan bijvoorbeeld. En de lisianthus of een campanula voor een speels effect. In setjes van 2 en 3 bouwen we zo het boeket op.  

 

  1. Luchtig versus voller

Een veldboeket staat bekend om zijn iets ‘lossere’ uitstraling. Daarom wordt ze ook wel plukboeket genoemd. Wij noemen ze onze ‘Lief’ variant. Dit veldboeket is luchtig, elke steel en bloem heeft de ruimte in het boeket en die ruimtes zijn niet opgevuld met groen.  

Een klassiek boeket is gevulder, enerzijds door herhaling van sommige vullende bloemen, anderzijds door meer vullend groen zoals salal, pistache of eucalyptus.  

 

  1. Laagjes vs ronder

Het veldboeket is opgebouwd uit laagjes. Bij onze Lief boeketten ontwerpen we gemiddeld zo dat er drie stelen 74 cm zijn (bij Lief en Echt Lief) of 84 (bij Heel Lief), de stelen eronder variëren tussen dit hoogste punt en de laagste maat, bijvoorbeeld 45cm. Die ondermaat wordt bepaald door de vaashoogte natuurlijk. Bij Bloemenvandeteler ontwerpen we ieder boeket op een van onze vazen aan die elke keer perfect ‘passen’.  

 Een klassiek boeket was traditioneel heel rond, bijna een ‘Biedermeier’ stijl. Dat is niet meer het modern klassiek anno nu. Bij Bloemenvandeteler spelen we met 5 cm zodat je toch een speels effect krijgt in het boeket ontwerp! 

 

  1. Handgelegd vs handgeschikt

‘Handgelegd’ noemen wij het, als we iedere unieke steel van het veldboeket neerleggen en erna met het sponsje in de hoes laten zakken. Alles met de hand. Het is een kleurrijke boel bij ons productieteam! Het leuke is dat jij Hierna aan zet bent. Als het boeket bij je binnenkomt schik je zelf je veldboeket. Wij geven zeker tips via de QR code bij je boeket, maar het is echt jouw momentje. We hopen dat je ervan geniet! 

 

De charmant boeketten, ofwel de modern klassieker, die wordt handgeschikt door de bloemisten van Bloemenvandeteler. Het boeket wordt na het toevoegen van iedere steel in de hand gedraaid en de nieuwe steel wordt in een schuine lijn toegevoegd, zodat je die draaiing krijgt die je vast kent van handgeschikte boeketten. Ben je niet zo van het schikken? Dan ben je hier zo klaar als je bos binnenkomt. Na het afsnijden van 2-3cm van de stelen kun je het boeket zo, hop, in de vaas zetten.  

 

Hobby stylist? 

Ben je echt een crea? Dan is het veldboeket de beste keus voor jou. Je kunt nog variëren van hoogte, misschien nog een steel uit je eigen tuin erbij zetten om je creatie echt die van jou te maken. En je kunt je boeket aanpassen op je eigen vazen, want dan ben jij vast iemand met een leuke pantervaas, of een felle pip vaas of heb je leuke lage vaasjes… en hoe leuk is het dan om je boeket er zelf op aan te passen. 

 

Het beste tegen verveling: verschillende soorten boeketten

Maar het beste tegen verveling is natuurlijk variëren met verschillende soorten boeketten! We brengen bij Bloemenvandeteler zoveel mogelijk bloem- en kleurvariatie aan in onze boeketten. En bij ieder ontwerp checken we dit met onze abonnees d.m.v. een enquête.  

Maar een andere manier is natuurlijk dat je zelf varieert! Dan kan bij ons prima. Varieer via je account eenvoudig tussen de maat boeketten, maar ook tussen onze Lief, de veldboeketlijn en Charmant, de speelse klassiekers.