Skip to main content

Hallo!

Ik ben Marlies, bloemist bij Bloemenvandeteler.nl en ik adviseer je graag hoe je zo lang mogelijk van je veldbloemen boeket kunt genieten.

Te leuk dat je goed voor je bloemen wilt zorgen!

Tip 1: het begint bij een schone vaas met bloemenvoeding
Zorg dat de bloemenvaas goed schoon is. Gewoon met afwasmiddel en een sponsje schoonmaken. Spoel de vaas goed uit en strooi vervolgens eerst 1 zakje Chrysal in het water.
Vul de vaas erna met handwarm water zodat het zakje voeding snel en goed oplost.


Tip 2: de kracht van schuin en schoon afsnijden

Een van de belangrijkste van de tips, naast de schone vaas is het goed schuin afsnijden van je bloemen met een scherp en schoon mes. Houtige takken kunnen eventueel met een snoeischaar worden afgeknipt, liefst ook zo schuin mogelijk.
Mochten er bloemen na een aantal dagen slap gaan hangen dan kunt u deze uit het water nemen en opnieuw schuin afsnijden. Hiermee is de toegang tot de vaten weer geopend en trekken de bloemen vaak weer prachtig bij. Een gouden tip voor knikkende rozen!


Tip 3: de tweede verversing

Mocht het water troebel worden na een aantal (vaak 4 a 5 ) dagen, dan kunt u het boeket in zijn geheel weer uit het water halen. De vaas weer goed schoon maken met een sopje en vervolgens weer vullen met schoon water en het tweede zakje bloemenvoeding dat je bij een bloemen abonnement van ons krijgt.


Tip 4: wat is de beste plek voor je bloemen?

Natuurlijk is de beste plek voor jouw bloemen daar waar jij er superblij van wordt.
Maar let vooral even op waar je ze echt beter niet kunt neerzetten!

Plaats de bloemen nooit
• in de buurt van de verwarming,
• open en tochtende ramen en/of deuren,
• in de buurt van de fruitschaal, want fruit scheidt een ethyleen/ verouderings gas af waardoor de bloemen sneller zullen verwelken.


Tip 5: nog bloemen over van je vorige bos? Zet ze in kleinere vaasjes.

We lezen vaak op onze socials dat klanten na twee weken van hun vorige boeket nog mooie stelen overhebben. Deze kun je het beste nog een keertje schuin afsnijden en in kleine vaasjes zetten. Super leuk!
Het samenvoegen van oude en nieuwe bloemen heeft niet de voorkeur. Hierdoor kunnen de nieuwe bloemen sneller verouderen.
TIP: Plaats de overgebleven bloemen leuk in diverse kleine vaasjes voor een speels geheel.

Meer weten over de luxe van een betaalbaar abonnement op bloemen van de teler? Lees hier over hoe dit werkt.