Skip to main content

Wim: “Te mooi dat mijn Cymbidiums in Nederlandse huiskamers mogen schitteren!”

Op de foto zie je Cymbidium Orchideeënteler Wim uit Bergschenhoek. Een enthousiaste man vol energie die altijd voor iedereen klaar staat. Hij komt uit een écht telersgezin. Zijn opa teelde al sla en tomaten in de jaren 70.  De orchideeën die hij teelt heten Cymbidiums, grootbloemige orchideeën die als takken worden verkocht, dus niet als kamerplanten waar iedereen de orchidee wel van kent. Wim teelt op vier locaties zijn orchideeën in een kas: in Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, in het Westland en Brabant. In totaal teelt hij meer dan 100 soorten orchideeën.

Om deze orchidee tot volle groei en bloei te brengen, is jarenlange ervaring en vakmanschap nodig. Wim Bos, de teler achter Special Orchids, is een van de beste Cymbidium telers van Nederland en vaste teler bij Bloemenvandeteler.nl

Bijna al zijn bloemen exporteert Wim naar de duurdere bloemisten in Italië, Frankrijk, Rusland maar hij maakt ook wel eens bijzondere klanten mee, zoals toen er een aantal doosjes direct voor een bruiloft moesten worden ingevlogen naar Qatar. Verder is hij zo super gepassioneerd over deze orchidee dat hij de hele wereld over reisde op zoek naar exclusieve soorten.

 

Waarom de Cymbidium Orchidee altijd een goed idee is.

De Cymbidium is een spraakmakende en elegante orchidee die onmiddellijk opvalt. De ranke steel draagt minimaal 10 bloemen die een licht zoete geur verspreiden. De bloem is het eresymbool voor gewaardeerde en gerespecteerde vriendschap en maakt altijd indruk. En, niet onbelangrijk, deze bloem staat zeer lang, soms wel tot vier weken!

Niet voor niets is de Cymbidium een van de meest geliefde bloemen in bijvoorbeeld Italië en New York, daar vaak verwerkt in prachtige bloemstukken voor luxe hotels en bruiloften.

 

Verleidelijke lippen

Of de vorm nu rond is of meer puntig; orchidee-achtigen kun je over het algemeen snel herkennen aan de drie kroon- en drie kelkbladen. Het middelste kroonblad wordt ook wel de ‘lip’ genoemd; een bloem om te kussen! Dit geldt helemaal voor insecten. Zij gebruiken deze ‘landingsplek’ om het binnenste van de bloem te bereiken. Moeder Natuur heeft hier goed over nagedacht; om de juiste insecten te lokken heeft ze de lip nét een uitbundiger kleurtje en een opvallende tekening gegeven. Zijn jullie ook zo fan van deze bloemen?

 

Wil jij ook een prachtige Cymbidium Orchidee versturen? Bekijk de shop van Special Orchids.